Inden for moderne kunst spiller art deco en stor og imponerende overdådige rolle. De stærke farver og fejende kurver låne art deco varemærke dristighed, der udtrykt meget af fremskridt og moderne fremskridt i det tyvende århundrede. Kunst auktioner rundt om i verden stadig flytte mange art deco-stykker af forskellige slags. Hvis du er interesseret i at indsamle kunst deco, er der mange kunst auktioner, både online og off der beskæftiger sig primært i art deco.

I det tyvende århundrede konvergerede den dekorative kunst i det såkaldte art deco bevægelse, som voksede til at påvirke arkitektur, mode, den visuelle kunst samt design. Udtrykket ‘art deco’ var afledt af en verdensudstilling afholdt i Paris, Frankrig, kaldet Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes i år 1925.

Selv om bevægelse og sigt kommer fra Exposition Internationale des Arts Decoratifs et Industriels Modernes, udtrykket var ikke udbredt indtil 1960erne. Især før første verdenskrig Europa påvirket art deco bevægelse, selvom mange kulturer påvirket og var påvirket af denne art bevægelse. Meget af verden oplevede lignende forskydninger i moderne teknologiske fremskridt.

For det meste blev art deco bevægelse medført og inspireret af den hurtige udvikling af teknologiske og sociale facetter af det tidlige tyvende århundrede. Som kultur reagerede på disse i stigende grad skiftende tider, var art deco bevægelse en udvækst af disse moderne fænomener.

Art deco anses generelt at være en eklektisk type af dekorative modernisme, der var påvirket af en række kunstnere og særlig kunstformer. Art deco omfatter møbler, metalarbejder, ure, glaspusteri og skærme samt malerier og anden kunst slags stykker.

Art deco-stil er kendt for sin overdådighed og epicurean flairs, der er tilskrevet stramninger af kultur som følge af anden verdenskrig I. stærke mønstre og dristige farver og figurer blev brugt, som var mange særlige motiver anvendes universelt.

For eksempel, blev sunburst motiv brugt i alt fra Radio City Music Hall auditorium, billeder af damer sko, spir af Chrysler-bygningen og flere andre stykker af kunst, arkitektur og design. Andre allestedsnærværende motiver fundet i art deco blev intensiveret former, zigzag, chevron mønstre og fejende kurver.

I vest, art deco mistet sin damp omkring anden verdenskrig, men fortsat blev anvendt helt ind i 1960 ‘ erne i colonial lande som Indien, hvor den fungerede som en gateway til modernisme. Så i 1980erne art deco gjort et comeback i grafisk design. Art deco association med 1930s film noir førte til dens brug i både mode og smykker annoncer.

I dag art deco er æret af mange og afskediget som gamle nyheder og overdrevent prangende af andre. Selv det utvivlsomt spillede en stor rolle i kunsthistorie, som med de fleste kunst, individuelle smag rammer den enkeltes fortolkning og kan lide eller lide ikke af art deco typografier.

Art deco er en af de mest kendte kunst bevægelser. Dette er hovedsagelig på grund af dens bred base af påvirkninger og påvirket kunstformer og kulturer. Da meget af verden oplevede mange af de samme fremskridt inden for teknologi og masseproduktion, var mange af de samme ideer og symboler, relevante i forskellige dele af verden.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *