DIY VVS Reparation – ned i afløbet

Et fælles VVS problem, der ofte opstår på det mest uheldige gange er en tilstoppet afløb. Mange boligejere er fristet til at nå til en flaske af deres foretrukne drain cleaner – de er nemme at bruge, formodes at være hurtig, og du behøver ikke at få dine hænder beskidte. Problemet med hurtige løsninger – er som med mange ting i livet -, at den nemme løsning ikke kan være bedst.
De fleste afløbsrens vil disse dage ikke skade din VVS når korrekt anvendt. Nøglen er at sørge for, at du bruger dem korrekt. Hvis dit hjem har en Septisk system, Sørg for, at angiver noget renere det er sikker til brug i septiktanke systemer. Forskellige typer af afløb tilstopper flyttefirma kan målrette forskellige typer af problemer og har forskellige instruktioner, skal du følge dem for at få den maksimale effektivitet.
Nogle gange vil en flydende renere ikke være nok til at tage sig af problemet. En række år siden vi fik en lektion i hvad ikke til at sætte ned din mad bortskaffelse – cantelope rinds. Bortskaffelse havde ingen problemer med slibning dem op, men et par fødder ned i afløbet de samlet igen i am ufremkommelige tilstoppe.
Den første attemps var den trofaste gamle stemplet. En stemplet arbejder på begrebet hydraliske pres (kort sagt, du kan ikke komprimere en flydende) til at flytte blokeringen. Problemet med denne murer pris tilgang i et køkken eller badeværelse vask er at afløbet ikke kan være den eneste outlet – der er ofte flere afløb og/eller overløb forbindelser, der gør en stemplet ubrugelig i disse tilfælde
Det næste skridt var at forsøge at fjerne vasken fælde. Når du kommer til denne fase, skal du kontroller, at du har en spand og et par håndklæder handy. Hvis du havde tidligere forsøgt at rydde tilstoppe bruge et kemisk drain renere skal du være forsigtig, her kan der stadig være residew i vasken, rør eller fælde. Før du fjerner fælden, Sørg for at løbe så meget af vasken vandet, som du kan.
Placer spand under fælden og Løsn forbindelsen til del af de rør, der fører ned fra vasken til fælden. Ved at åbne den ned modstående segment af røret først du bør kunne begrænse dræne vandet spanden – hvis du fjerner den vandrette del først du er tilbøjelige til at gøre en hel rod som vand afløb i retningen. Hvis resten af vandet afløb fra vasken, kender du dine clog hvis yderligere ned på linjen. Hvis vandet ikke dræne, skal du kontrollere Linjestykke mellem fælden og vasken for obstruktion. En skruetrækker eller længde af bent bøjle er normalt tilstrækkelig til at kontrollere og fjerne eventuelle blokeringer fundet.
Næste check for at se om der er eventuelle blokeringer i fælden og fjernet. Enten tage den til en anden vask og se om vandet løber gennem det uhindret eller bruge en længde af bøjle probe for (og fjerne) nogen blokering. Hvis du fundet noget blokerer fælden, bør du være klar. Re-installere fælden og løbe i vand. Hvis du fandt nogen forhindring, er det tid til at søge videre.
Så vasken og fælden er klare, hvad næste?
Dette er, hvor du muligvis værktøjer, du ikke måske have ved hånden, men det er absolut en opgave for det rigtige værktøj. Fors¯g ikke at udforske det rør med noget, der potentielt kan være faldet, bryde eller ellers blive indgivet i din VVS – ideen er at løse problemet, ikke anledning til større problemer. Det rigtige værktøj til jobbet på dette tidspunkt er normalt en blikkenslagere snegl (også kaldet en slange). Dette er en lang, fleksibel, forårsagtige tingest, der er “snaked” ned i røret. Du kan købe en lille, grundlæggende blikkenslagere slange på ethvert hjem superstore eller VVS levering butik og de er forholdsvis billige (et andet eksempel på et værktøj, der betaler for sig selv første gang, du kan bruge det i stedet for at kalde en blikkenslager eller en murer Holstebro.
Skubbe sneglen ind i røret, indtil du støder på en blokering. Hvis du bruger en manuel snegl, skal du muligvis til at dreje den (de normalt har indstillet skrue og håndtere for at hjælpe) til at komme rundt i sving i røret. Når den når tilstoppe, du vride det til “snegl i” det blokerende stof. Hvis du har en fiber træsko, vil du trække sneglen tilbage sammen med en del af træsko – gentaget så mange gange som nødvendigt at fjerne den. For blødere træsko (ligesom fedt) kan du bare tvinge snegl gennem tilstoppe og stole på vandtryk senere at fortsætte med at fjerne de løsnede tilstoppe.
Hvis du er usikker på, at du har ryddet træsko helt og du tjekke før du re-samle alt bruge en slange til at køre noget vand ned i røret. Køre vandet langsomt – ønsker du ikke at finde ud af den hårde måde, at træsko er der stadig. Holde din spand nedenunder røret under test. Hvis det ikke er markeret, Saml din vask/fælde og køre dit vand i et stykke tid – Sørg for at dit afløb fungerer normalt – hvis det er langsom, kan du stadig have en delvis blokering.
En anden mulig løsning er “som set på tv” vand blaster variationen af afløb mineryddere. Disse gadgets er normalt meget billig og består typisk af en lille gummi dyse med en slange, montere den ene ende. Konceptet er enkelt, du holde dysen ind i afløbet, tilslutte den til en slange og tænde for vandet. Vandtrykket første gør dysen svulme for at fylde afløb eller rør åbning og sæl/hold det på plads. Derefter tvinger dysen vand ind i røret, forhåbentlig clearing blokken ved at opbygge pres bag den. Hvis du lytter, vil du høre tilstoppe klart og vand flow hurtigt ned rørene.
Et par problemer at være opmærksom på disse systemer: Hvis du har PVC dræn fittings (så mange dræn), du bedre sørge for du forbindelser er godt – hvis der er nogen mindre lækager eller løs fittings du er tilbøjelige til at ende op med et sprinklersystem under vasken. Fra personlig erfaring er der et andet problem, du kan løbe ind i. Når du slukker slange, det pres, som tidligere svulmede dyse for at holde det på plads er væk – men der er stadig vand, og trykket i linjen og dysen. Resultatet svarer til at ryste op en sodavandsflaske og at fjerne fælles landbrugspolitik – det gør en stor sjov historie at fortælle du venner i bakspejlet, men det er ikke helt så sjovt når du rydning af køkkenet.
Endelig, hvis ingen af ovenstående har arbejdet, det er tid til at ringe i professionelle. Som jeg har bemærket i tidligere artikler, er en god entreprenør værd hver en krone de opkræve dig. De fleste vil ikke kun hjælpe dig ud med dit problem, men vil også foreslå, hvordan du kan forhindre det fremover og hvis nødvendigt påpege problemer der skal løses.

Leave a Reply