Oplever skuespillet

Du har sandsynligvis set indtil nu mindst dusinvis af stageplays i forskellige teatre. Har du nogensinde tænke på måde, og den proces, leg går igennem fra en masse papirer på scenen? Hvordan figuren skrevne ord sig og blive en spiller?

Faktisk er processen ligesom at tage simple dagligdags dejen, giver det en form for brød eller kage og sætte det i ovnen i en vis periode. Selv om teksten er skrevet af en et alt andet er ved at blive formet og bragt til fase af direktøren. Han eller hun) er den vigtigste faktor. Han vælger skuespillerne, han guider dem starter med deres linjer til deres skuespil, skaber scener, bevægelser på scenen, design – sammen med en professionel designer de hele sæt, vælger tøj for skuespillere, makeup, musik, belysning.

Jeg var udsat for denne unikke og enestående erfaring omkring fire måneder siden da jeg besluttede at hørespilskonkurrence uden at tage en integrerende del i processen med at bringe spillet til ikke er komplet. Det er et must.

For at opfylde mit ønske, jeg var nødt til at finde en direktør, der var parat til at give mig privilegiet at sidde igennem prøverne fra førstebehandlingen af stykket til premier. Jeg måtte love ham, at jeg ikke vil savne en generalprøve, således at stemmer vil betragte mig som en af dem og ikke et publikum. Jeg var så heldig at finde sådan en direktør, der gav mig indsigten i play skabelse.

Prøverne gik tre måneder, fem timer om dagen. Vi sad sammen i timer på at diskutere delene og betydninger bag hver enkelt af dem, på baggrund af karakteren og hvad han (eller hun) bringer med ham på scenen. Et kan skrive at spillet finder sted i “en stue i en lejlighed i en moderne bygning i London” men hvordan ser sådan en lejlighed ud? Hvilken slags møbler? Farve og materiale af polstring? Hvilken slags objekter skal placeres i rummet og hvor? Lysarmaturer? Alt på scenen skal koordineres med typen af spil og tegn til at danne en komplet og tro mod spillet eller publikum vil ikke “live” Afspil…

I “vores” spille måtte flere af skuespillerne underskrive samt have en kort kamp. Vokal og boksning instruktører blev bragt til generalprøven. Der var ingen måde, at direktøren ville acceptere noget mindre end professionel. En af skuespillerne skulle farve sit hår, fordi direktøren har besluttet at visse karakter skal have rødt hår for at skabe et bestemt billede. En kost i en af scenerne kiggede også nye, så det blev ændret til en brugt en.

Jeg var heldig nok til at have ret til at udtrykke mine point af synspunkter under prøverne og jeg kommentar, nogle af mine kommentarer var accepteret. Jeg var så meget involveret med at spille, når under en sidste generalprøve en af møblerne kunne ikke flyttes jeg sænket mit hoved i forlegenhed, som hvis det var min egen leg.

Det var en slags erfaring, som jeg tror alle, der ønsker at skrive en spiller skal gå igennem.

Leave a Reply